Ugly Duck Kinky Cowboy

Seneste skud på Ugly Ducks “IPA-stamme” er Kinky Cowboy. Det er den øl, som principielt afløser Undertoad i sortimentet.

Kinky Cowboy er en selvudnævnt Texan IPA, da den har lidt vestkyst, lidt østkyst, lidt New England og bare lidt af det hele.

Faktisk så står det indtil videre sidste bryg af Kinky Cowboy på tanken hos Ugly Duck (og som jeg smagte direkte fra tanken), da de gerne vil køre lidt forskellige friske IPA’er ud fremadrettet hos Ugly Duck.

Det kan man jo kun bifalde.

Også selv om Kinky Cowboy er en virkelig vellykket IPA. Og nu har jeg endda ved blindsmagning selv valgt den som en af kandidaterne til Årets Ølnyhed.

Farven er rimelig mørk for en IPA, næsten ovre i det orange og der sidder et fint, lille skumhoved på.

Duften er naturligvis domineret af humle. Men ikke bare frugtjuice som i mange New England IPA’er, men her er der citrus, fersken, appelsinskal og grønne jordbær.

Øllen har en dejlig cremet fylde og en god tørhed.

I smagen kommer malten mere med, og spiller ind med lidt havre og en smule karamel. Dertil dejlig humle med fersken, harpiks og frisk passionsfrugt.

Lige til at starte med virker den ikke særlig bitter, men det tager til og ender med at balancere øllen ganske fortrinligt.

Ugly Duck Kinky Cowboy får ????? (ud af 6).

Flasken er købt hos Kvickly Middelfart til (vist nok) 35,-.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *