Ølstalden; en ny ølimportør med lokal forankring

Jeg er vokset op i Hinnerup og boede der til jeg var 15. Så det var lidt sjovt at høre, at der nu var åbnet en importør af belgisk øl i nabolandsbyen Grundfør; endda næsten lige ved siden af det gartneri, hvor min far arbejdede.

Det føltes på en eller anden måde trygt og hjemligt.

Billede fra Ølstaldens hjemmeside

Jan og  Mette Marie som har etableret Ølstalden er et par med fødderne solidt plantet i Hinnerup, da de også netop har åbnet en kaffebar i byen for at tilbyde borgerne lidt egentlig caféliv.

Der var endda et par belgiske øl på tapetet, som jeg ikke havde smagt endnu, blandt andet fra Lupulus og L’arogante. Jeg har smagt på deres blonde:

En fin, orange-gylden farve med et stort skum med store bobler. Duften er dejlig med masser af fed brødagtig malt, græsnoter. Generelt en god humlekarakter, primært med appelsin.

Ganske livlig med en flot tør og ganske cremet fylde. Smagen er elegant med godt bid i malten og ganske dejligt humlet. Der dukker også noter af græønne æbler op, lidt havre, citrus og grapefrugt. En ret solid humlet blonde. 

L’arogante Blonde får 🍺🍺🍺🍺+ (ud af 6).

Hvor kommer idéen fra til jeres koncept?

Interessen for øl startede egentlig med, at Jan fik smag for at brygge lidt selv. Det begyndte med hjemmebryg i køkkenet, men da pladsen var lidt trang, flyttede brygudstyret og brygningen ned på en vens gård i nærheden af Kolding.

Den store drøm var (og er nok også stadig) at starte et decideret mikrobryggeri, men det er en stor og krævende proces, som vi ikke var klar på at gå i gang med på daværende tidspunkt.

Interessen for specialøl var der dog stadig, så da vi selv flyttede på landet for godt et år siden, varede det ikke længe, før idéen til en ølbutik opstod. Vi byggede derfor halvdelen af gårdens ene længe om til butikslokale og tog en tur til Belgien og fyldte bagagerummet med en masse forskellige øl.

Billede fra Ølstaldens hjemmeside

Ved at importere øl kunne vi stadig holde fast i øl-interessen, men uden at løbe helt så stor en risiko. Og Belgien var for os et helt naturligt sted at starte: de laver i vores øjne stadig verdens bedste øl! Meeen…vi er bestemt ikke lukkede for at tage øl ind fra andre lande, hvis vi finder de helt rigtige.

Arbejder I sammen med distributører eller tager I selv til Belgien og henter?

Vi køber alle vores øl fra en grossist i Belgien.

Hvad vil I gerne opnå med forretningen og også med jeres projekt i Hinnerup by?
Billede fra Ølstaldens hjemmeside

Ølstalden er stadig et hobbyprojekt, som vi nyder at hygge os med ved siden af vores daglige arbejde. Men kunne det på sigt blive til mere end det, så ville det være skønt.

Og drømmen om et mikrobryggeri eksisterer også stadig! Hvem ved, måske kommer der på et tidspunkt et bryggeri i den gamle stald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *