En game-changer indenfor alkoholfri øl

Ølmarkedet er i endnu en forandringsfase. I 2019 er salget af alkoholfri øl steget ekstremt og det er et lukrativt marked både for de store og de små spillere.

Fødevarewatch har rapporteret at det samlede salg af øl mellem 0,0% og 0,5% er steget med hele 31,6% i 2018 og det er i hvert fald ikke gået tilbage i 2019. Albani vurderer fx, at markedet er steget med yderligere 25% i år.

I 2014 blev loven ændret så en alkoholfri øl ikke kun måtte indeholde 0,1% alkohol men i stedet komme op på 0,5%. Det gav ikke kun mulighed for at give meget mere smag til øllene, men det gav også muligheden for rent faktisk at brygge de alkoholdfrie øl og ikke kun ved at bruge komplekse kemiske teknologier som dampdistillering eller omvendt osmose.

Og de alkoholfri øl er i høj grad også blevet bedre. To Øl, Mikkeller og Svaneke har lanceret efterhånden flere alkoholfri øl, som smager ganske udmærket.

Men netop Mikkeller lancerede for ½ års tid siden en øl, der for mig ændrer billedet fuldstændigt. Som en del af deres Science serie med Mikkellers egen gær, så kom Limbo Series: Raspberry på gaden.

Det er en syrlig øl i stil med lambic med masser af hindbær og på sølle 0,3%. Det imponerende ved den er, at den faktisk kan sætte kryds ved samtlige de bokse, som gør en øl til en god øl.

  1. Den har et flot udseende med et stabilt skum, der fint klæber til glasset.
  2. Den har en perfekt afstemt duft af malt, syrlige hindbær og generelt behagelig sødme bagved.
  3. Den har en imponerende fylde for sin alkoholprocent
  4. Den er ikke så sød som mange alkoholfri øl har tendens til at være. Det er som om brugen af Mikkellensis gæren sammen med hindbærene giver den helt perfekte balance.

I min optik er der ingen tvivl. Den her alkoholfri øl ville jeg tage ned fra hylden til indkøbskurven selv om jeg ikke ledte efter en alkoholfri øl. Den smager simpelthen så godt i sig selv.

Imponerende arbejde fra Mikkeller og også godt at se, at den første lidt skuffende øl med Mikkellensis ikke var en indikator for, hvad det kan blive til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *